Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2012 14:31 - За солта, миризмите, "незаменимите" белтъчини, вегетарианците, стероидите и бодибилдърите. проф. Столешников. Истината лекува!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 7595 Коментари: 0 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. За солените хран и маринатите
Готварската сол (NaCl) от край време се употребява за запазване на хранителните продукти от разваляне и особено месото и рибата... А защо не се развалят? В какво изобщо се заключва процесът на разваляне на продуктите? В това, че по-бързо от нас с вас, месото и рибата започват да ги ядат бактериите.

А това че бактериите започват да ядат хранителните продукти, т.е. да ги развалят, е показател, че тези продукти стават за ядене! Иначе микробите не биха ги яли. А ако микробите не започнат да ги "развалят", значи по-добре такива продукти да не ядем. Значи те са вредни за човека. Например, сухарите. Микробите не ядат сухари. Човек няма веднага да умре от сухари, но ако опита да живее само на сухари, за кратко време язвата му е осигурена. Микробите на "развалянето" са най-добрият попказател за ядливост на храната. Ако храната е бързоразваляща се, значи тя, общо взето, става за ядене.

Солта прогонва микробите. Където има сол, там няма микроби. Но микробите са показател за присъствието на живот. Микробът е жива клетка. И ако живата клетка - микробът, не може да живее в дадена среда, значи тази среда е антибиотична, в нея животът на клетките е невъзможен. но организмът на човека е конгломерат от живи клетки, всяка от които, общо взето, малко се отличава от клетката на микроба. И също, както солта убива микробите и те не могат да живеят в солта, така неорганичната сол, като цяло, е вредна за човека!

Да, някако количество сол, и в частност, натриев хлорид, има в организма на човека и е нужна. Но в организма на човека не е същата неорганична готварска сол, за която става дума. Солта в човешкия организъм е органична, биохимична и, ако може така да се каже, е в съвсем друга "разфасовка"! Значи, първо, тази сол в организма ни, не е в чист вид, а е от лесно разединяващи се молекули, в йонизирано състояние. Второ, солните остатъци в организма на човека са активирани, фосфорирани, свързанис остатъците от фосфорна киселина, и само в такъв комплексен вид присъстват и се използват в тялото на човека.

Неорганичната, чиста сол е отрова за организма, също както и за микроба, и е предмет на незабавна депортация от организма. Да, разбира се, съществуват определени условия, като например в пустинята, когато стават големи загуби на соли от организма, когато солта по принцип е нужна. Но не в чист, норганичен вид, а във вид на плодове и сокове, в които се съдържат биологически живи соли. Случват се разбира се и наднормени загуби на соли в горещините на пустинята, когато всяка сол ще върши работа. Тогава ще свърши работа и готварската сол. Но за да се превърне тази неорганична, готварска сол, в биохимична, способна да участва в биохимичните процеси на организма на живото тяло, организмът ще трябва да поработи още много над неорганичната сол, да похарчи много енергия в биохимични процеси, за да активира и фосфорира тази сол.

Например, болните хора много трудно се справят с това. И вероятно сте чували, че за болните хора, солта е вредна. Болните не трябва да ядат солено, саламури и маринати. Също и вие, ако не искате да се разболеете, не трябва да ядете осолени или мариновани храни и продукти. Защото, както солта убива жизнените процеси в отделната жива клетка на микроба, така убива и жизнените процеси в големия организъм на човека. Както неорганичната сол консервира хранителните продукти, не допускайки до тях живи микроби, така консервира и спира жизнените биохимични процеси в големия организъм, не позволявайки им да функционират нормално.

Значи, тук трябва ясно да различаваме две неща; ако неорганичната сол е нужна за консервиране на хранителни продукти, та когато настъпи глад да имаме поне някакви продукти, за да преживеем и да не измрем от глад, – да, това е довод! Иначе - ГЛАДОМОР! Но това е съвсем, съвсем друга работа! Но тези осолени хранителни продукти, саламурите и маринатите сами по себе си са много вредна храна, и в никакъв случай, и в никакъв вид не трябва да са единствените употребявани от вас хранителни продукти. Иначе с вас е свършено, както и с микроба. И ако ви е скъпо здравето, старайте се да се въздържате от употреба на солени продукти, разсоли и маринати; а даже да се откажете и от солницата на масата. Но как без сол...? Просто не яжте продукти, за които е нужна солница. Това значи, че в тях ги няма естествените биохимични соли. В голямата си част, това е нишестето - картофи, макарони, които също са вредни хранителни продукти, и така, едни вредни продукти се наслагват над други, и се получава порочен кръг, в чиито детайли тук авторът няма възможност да се впуска.

Послепис: Маринованите зеленчуци и гъби сами по себе си са доста противоречив вид храна, понеже хипертоническият концентриран разтвор на солта всмуква в себе си всичките полезни вещества от продуктите и самите продукти остават изпразнени от съдържание - само обвивката.

В маринатите всичко което е хранително се намира в разсола, а вместо плодовете, в бурканите и бидоните са останали само обвивките им. Всичко е преминало в саламурата. Затова и махмурлиите инстиктивно пият соления сок от туршиите.


 

За здравословните коктейли
 

В САЩ са разпространени подвижни щандчета, където ще ви направят "здравословни" плодови коктейли. Те се наричат "Смузис" - "Smoothies". http://en.wikipedia.org/wiki/Smoothies

Общо взето, тези "здравословни" смузис ги правят така: Вземат шепа замразени ягоди, добавят още някакъв консервиран ябълков или портокалов сок от кутия; и парче лед от апарата за лед, който между другото е включен към обикновената водопроводна мрежа, като другите домашни уреди. За спортуващите, в тази смес добавят и две лъжички протеинова смес. И пийте на здраве! Шегата си е жега, но често се изпуска от вниманието, че леда го правят от чешмяна вода.

Един познат знаел, че при пътуване из тропическите страни не трябва да пие водопроводна вода, а от река, да не говорим. И той не пиел, но съвсем забравил за леда в коктейлите! И така, даже и от алкохолния коктейл, моментално го гепила треска.

Или, ако искате да сте здрави, храната и напитките си правете сами!


 

За миризмите и цветята
 

От биохимична гледна точка, мирисането е вид хранене. Дъхът е своеобразна "храна". При което това е "храна", която попада точно там, където трябва, по най краткия път. И тази "храна" - миризмата, е "храна" за самия МОЗЪК! Извънредно важна "храна"! И тя само миг след усещането и, вече е употребена от мозъка. Дъхът се усвоява от нервните рецептори в горната част на носната кухина, и късите нервни влакна отвеждат веществата от дъха, направо през "Решетъчната пластина" непосредствено в главния мозък. От очите, импулсите трябва да минават доста по-дълъг път към мозъка, отколкото е пътят на миризмите! Явно затова обонянието е силно развито при животните. Затова миришете често цветя! Миризмите на цветята са храна за мозъка! Цветята може и трябва да се ядат. Листенцата от цветове на рози са отдавнашна "храна за боговете". Пчелите не са глупави. По тази причина избягвайте лошите миризми. Вредата от пушенето е вреда и от тази страна. Цигареният дим действа угнетяващо, не само чрез дробовете, но и непосредствено чрез обонянието. "Френските парфюми", по време на очистващо гладуване, само на вода, се възприемат с отвращение от организма, също както и миризмите на изгорелите газове от автомобилите.

Какво означава това? Това означава, че независимо от всичките реклами, че уж във френските парфюми се прилагат натурални вещества, на практика, те миришат на чиста синтетика. По добре миришете цветя, за да миришете на цветя! Не употребявайте нищо от флакони и опаковки, а само живото от природата. Цветовете и листенцата на цветовете, са храна от най-висок вид. Цветята се споменават като храна на боговете. Амброзията в гръцката митология е храна на боговете. Амброзията е род растение от семейство Астрови (лат. Ambrosia). Листенцата (от цветовете) на розите са класическа суровина за варене на сладка... Популярни са, ромашковият чай (от маргаритка или лайка) в Русия и чаят от цветя на хризантеми в Китай. На автора много му харесва дъхавият чай от жълти цветни листенца на османтус, разпространен в Китай. Osmanthus heterophyllus http://en.wikipedia.org/wiki/Osmanthus.

Най-популярна утоляваща напитка в горещите страни на Карибските острови и в севера на Африка, е много вкусната водна настойка от листенцата на цветовете на Хибискуса. http://en.wikipedia.org/wiki/Hibiscus_tea

На Карибите тя се нарича "Джамайка", а в Египет - "Каркаде". Говори се, че това е била основната напитка на фараоните. А фараоните, както е извествно, са богове на Земята. И че листенцата на цветовете са храна на боговете, още от митологиите има много немеци. Мнението на автора е, че тази област за употребата на листенцата на цветовете за храна, още съвсем не е изследвана, и трябва да се напредва в тази насока. Дойде време да храним сами себе си и да не поверяваме това най-важно дело на никакви тайнствени инстанции. Вие трябва съвсем ясно да си представите, че ако ходите в същите тези магазини и столови, и се храните както всички, тогава скоро ще боледувате от всичките видове 25 хиляди болести, от Международната номенклатура, от които боледуват всички останали хора. Вие не сте изключение! "Спасението на давещите се е дело на ръцете на самите давещи се". Ако не искате да издъхнете като всички, трябва сами да си станете готвач, и да черпите своето вдъхновение в теорията, набелязана в тази книжка.


 

Качеството на храненето и сънищата

Излишно е да се анализират сънищата в конкретен план... Но качествата на сънищата, като цяло, са пряк показател на вътрешното здраве и очистеността на организма. Човекът е устроен, като акумулатор. По време на сън се презарежда. Човек заболява по верме на сън, оздравява по време на сън и умира нощно време, обикновено, преди съмване. Всичките процеси на оздравяването протичат само по време на сън. Както и по време на гладуване, процесите на загуба на тегло и очистването, също протичат по време на сън.

Човек трябва по време на сън да релаксира (да се отпусне), до "оловна" степен, когато ръцете и краката едвам се помърдват (от "оловна тежест"). Едва тогава човек е отпочинал. Ако сънищата са цветни и, като цяло, позитивни, значи организмът е здрав. Ако сънищата са "въздушни" и летите на сън, даже и да сте на възраст, значи всичко е наред. Значи, както се казва, вие сте минали "върховната медицинска комисия" и сте "допуснати за полети". А ако сънищата са черни, задушни, сънувате мъртъвци или морги, а още повече, ако имате безсъница, организмът ви е болен. Авторът е минал целия път, от едното състояние, до другото, по пълната програма. Затова отговаря за думите си. Особено е опасна безсъницата. Ако тежката безсъница продължава години, то вие боледувате вътрешно и обезателно ще умрете.


 

Извод
 

Храната на човека на бъдещето трябва да е около трево- и растителното и живоядство (жива, не умъртвена термично или замразена храна). Всичко останало е - ерзац храна, а особено е вредно денатурираното нишесте (житните, бобовите, картофите...). Вие трябва ясно да си представяте, че прословутото "вегетарианство" - е едно от най-измамните понятия. Защото може да ядете само хляб с макарони, или варени кратофи, които са чисто нишесте, и хората се считат за "вегетарианци". Такива вегетарианци, в перспектива, могат да са само много болни и няма да живеят дълго.

Има смисъл да говорим само за зелено - тревно и плодово "вегетарианство" - "фрутарианство", което е доста разпространено в САЩ. Ние, с тази книга въвеждаме понятието "Треворианство" или "херборианство", за да не ни бърката с хлебо-макароно-картофените, уж, вегетарианци. А всъщност, те са нишестеядци. Думата "ВЕГЕТАЦИЯ", означава "растение", а не нишесте. http://en.wikipedia.org/wiki/Vegetation.

"Vegetation is a general term for the plant life"

Тук пак се прави хитра подмяна на понятията...

Всекидневната храна трябва да е предимно около най-разнообразни треви, плодове и зеленчуци, - в понижаваща градация. Плодоядците (фруторианци) вече са установили от своя опит, че пресните плодове имат предимно очистващи, а тревите - предимно строителни (градивни) качества. Което значи, че можете да балансирате със свойствата на тревите и плодовете, в зависимост, от какво се нуждаете в даден момент.


 

Допълнителен въпрос от "бодибилдър"

"Здравей професоре. Благодаря ти че ми отвори очите за всичко случващо се в света. И отделно, много благодаря за медицинските материали. Вече почти година ям само живи плодове и зеленчуци, без никаква термична обработка. И се чувствам просто великолепно.

От неотдавна реших да се заема със спорт и сега посещавам басейн. Но имам още много енергия и мисля допълнително да ходя и в спортна зала. И тук се натъкнах на проблема, че всички съветват да се ядат протеини. Чувствам, че това няма да е добре. Хубаво нещо е спорта, но и тук "иверите" всичко развалят. Търсих информация за вредата от протеините, но не намерих. Само възторги и нищо друго. А ако няках на форумите пита за вредата, веднага го вземат на подбив. А обективна информация няма. На форумите говорят, че това е същият белтък, както и в другите продукти. Но пропуската факта, че от натуралните продукти мускулите не растат така, както от протеина. Значи се прави някаква измама с нашия организъм. Но как се случва това, не намерих никъде. Професоре, подреди по блокчета тази "спортна храна", както само ти умееш, или дай поне препратка към чуждестранни сайтове. Ще се опитам да го превеждам.

С уважение: аспирант".


 

Отговор от автора, по повод протеините:

Вредата от протеините е материал от училищния курс по биология. Достатъчно е да се знае, за да не се поддавате на рекламите за протеиново хранене, какво е това - протеин? – Това е органичен полимер, от вида, да речем например, на "наелона". http://en.wikipedia.org/wiki/File:Main_protein_
structure_levels_en.svg, състоящ се само от аминокиселини. http://en.wikipedia.org/wiki/Aminoacids. А какво е това – аминокиселина? - Аминокиселини - това са "захари" - гликозоподобни молекули, в които един или два от атомите на въглерода са заменени от атом на азота - от "азотната група":

http://en.wikipedia.org/wiki/File:AminoAcidball.svg. "АМИНОкиселини!" - е доста интерсно название, от гледна точка на иверологията (евреологията)...! Ето да речем, един атом азот в организма, ако е в излишък, се образува съединение с водата, известно с отровните си свойства. Всички я знаете. Това е най-силната невротоксична отрова - амоняк, а неговият разтвор във вода е "нишадърен спирт". Като дете живеех край железопътната гара "Царицино" и там понякога този амоняк вонеше на километър и повече. Вследствие силната токсичност на излишния азот в организма, той, организмът, има мощна систем за освобождаване от излишните атоми на азота, наричан "Цикълът на урината" или "Вторият цикъл на Кребс"... Ето ви го "цикълът на урината": http://en.wikipedia.org/wiki/Urea_cycle.

Урината и креатинът са чисто опаковъчни молекули, в който им вид организмът се избавя от излишния азот. Урината свързва 2 атома азот: http://en.wikipedia.org/wiki/Urea, креатининът свързва 3 атома азот: http://en.wikipedia.org/wiki/Creatinine. Черният дроб опакова излишния азот в молекули на урината и креатенина, а бъбреците извеждат тези отровни продукти от организма. Ето защо, да се представи урината за лекарство (уринотерапия) е антибиохимична глупост, макар и в некои случаи може и да оказва някакво позитивно влияние, поради други фактори, поради наличието на микроскопично количество антитела и имуноглобулини в урината.

Когато бъбреците не се справят с функциите си и настъпва бъбречна недостатъчност, лекарите узнават това по повишеното ниво на урина и креатенин в кръвта, и отправят болния на хемодиализа. И точно от бъбречната недостатъчност свършват "бодибилдърите". Именно до там стигат бодибилдърите, след 25 години претоварване на организма с азотен протеин, до хронична бъбречна недостатъчност (ХБН). И затова изоставените случаи с болни от ХБН вонят на амоняк (нишадър). Понеже цялото движение на бодибилдърите се появи в последните 50 години (не повече), затова и този въпрос се изясни чак не много отдавна...

Когато бодибилдърите (културистите) са в разцвета си, ги снимат в красиви пози, но когато се превиват от хронична бъбречна недостатъчност, тогава никой не им прави цветни снимки. Ето отрезвяващ филм за културистите, в 5 части:

"The Man Whose Arms Exploded".

- http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http%3A//www.youtube.com/watch%3Fv%3D-pU3E8DuLZw

- http://www.youtube.com/watch?v=vp5qXtERGHY

- http://www.youtube.com/watch?v=ITG-IbHEYEE

- http://www.youtube.com/watch?v=U0dmXRAKieQ-

- http://www.youtube.com/watch?v=pxzhclOpWiw


 

Тук също: http://www.youtube.com/watch?v=UDtpJlW-Lj8


 

И за да повярвате, самият автор беше късен "културист" през 1980-те, и сега си плаща, по някакъв начин. Обърнете особено внимание, близо към края на 4-та част, на думите на приятеля на Шварценегер, Стив Михалик, че е достатъчна и една капка, и само една молекула (!) синтетичнен стероид да попадне в организма ви, и сте загазили! Стероидът расте в организма ви, като раково образование, докато не избие на някъде, във вид на тромбоз или нещо друго. Авторът се инжектира само неколко пъти през осамдесетте години с ретаболил, и сега, все едно, се налага да се разплаща. Авторът и пушеше 7 години в института... но разплатата, така или иначе, е неминуема и по пълната програма.

Ето го тук, с очила, Стив Михалик, близо към края. А ако авторът за вас не е авторитет вижте това: http://www.youtube.com/watch?v=U0dmXRAKieQ

А все пак, по времето на Стив Михалик, още нямаше толкова убийствени протеинови препарати!


 

Писмо до автора: ... Докторе, в училище с приятели ходехме да "се помпаме", и си биехме ретаболил! Гледах по сайтовете на "културистите" за отзиви - инфо за вредата няма! Но си мисля, че моя случай не е единичен, а вероятно това е масов проблем. Млада мед-сестра ни боцкаше без всякакви рецепти, и без да пита нищо! А ние бяхме 16 - 17 годишни тогава... И като следствие, например аз, имам тромби, от носа, до пръстите на краката си... и постоянни проблеми. Докторе, ако още някой ти пише за тази гадост, може ли с гладуване, може ли с нещо да се изхвърли от организма, моля те, напиши неколко думи, какво да се прави".


 

Точно така е. Какво може да каже автора по въпроса. В посока решаване на посследствията от приемането на стероиди, медицината изобщо игнорира този проблем. А нали сега всички спортисти са на хормони. От момичетата - гимнастички вече направиха мускулни монстри (чудовища). Автора още работи над употребата на билки, в тази насока, за ликвидиране последствията от употребата на стероиди. Автора може да каже само едно, че разбира се, помага периодичното гладуване и вегетарианското суровоядство. Иначе и авторът отдавна да си е заминал.


 

"Добър ден уважаеми професоре! Разрешете да изразя почитта си и да ви благодаря за помощта в лечението на некои широко разпространени недъзи. Съпругата ми, на 50 години, практически цял живот е страдала от мигрена, хипертония, при което, не е пила и не е пушила никога, занимава се много години със спорт, следи за теглото си (50 кг.), спазва диети. Както се оказа, и баща и има такива проблеми, той е баптист, и без да пие и пуши, придобил хипертония, атеросклероза, камъни в бъбреците (операция), изваден жлъчен мехур, и изобщо, предал на съпругата ми по наследство целия този букет... Аз, като прилежен аспирант, изучих всичко, което Вие, уважаеми докторе ни съветвахте за оздравяване. Разучих сайта на д-р Шулце https://www.herbdoc.com/index.php?&c=1, направих "гърмящата смес на Шулце": (чесън, лук, хрян, люти чушки, джинджифил, ябълков оцет - размесване на всичко това в "блендер"(?), ядем половин година цялото семейство. Забрави съпругата ми за мигрената, за хапчетата и болниците. Резултатът е - 100 % действащо средство. Искам да разпечатам много листовки (имам възможност) и да ги разпространя сред гойските маси! А със спестните от лекарства пари ще купя на жена си ботушки! Още веднъж, огромна благодарност на Вас. Пазете се, нужен сте ни! Михаил, гр. Брест".


 

Послеслов:
 

Нали казват, че човекът е "венецът на природата". Ласкаят самите себе си. Това на практика не отговаря на действителността...

... При това, което е и много важно, природата дава всичко нужно за преживяване на животните, в хармония с природата. Необходимото за преживяване на животните е заложено във вътрешната памет на всеки организъм. Тази вродена памет се нарича "инстинкт". Животните не трябва да ходят на "горско училище", за да научават това, което ще им трябва в живота. А човекът трябва! И в това е биологичният дефект на "венеца на природата". Всеки човек се ражда празен, като празен камион. Опитът на родителите не се предава на децата. В това се заключва и прословутият конфликт на "децата и родителите" (Г.С.: "Прословутият конфликт на поколенията" е сравнително ново, преднамерено създадено от юдеите - станисти, порочно, разрушително явление, чрез задължителното светско образование, чрез културата и медиите!) В паметта на новото поколение няма нищо от каквато и да е родова памет (!) която в готов вид би давала всичко необходимо за живот в този свят. (Г.С. Та нали иманно затова, едни от основните неколко цели на юдомасоните са: разбиване на общините, родовете и семействата, и отделяне на децата и младежите от родителите им, чрез детските градини, чрез "светското образование", чрез задължителната, доскоро, многогодишна военна служба и т.н. Освен това: отнемане по безброй начини на земята от хората, която е обединявала, в пълния смисъл, рода и семейството, и която е давала пълна продоволствена и въобще - икономическа независимост, от всякакви юдо-лихвари, възродители, революционери, модернисти и "всякакъв род социални утописти", които, подлъгани от измамните юдомасонски теории и идеологии сами се впрягат да унищожават онова, на което хилядолетия щастливо са живяли прадедите им. 
Извинявайте за дългото, но крайно нужно отклонение!)

...

... И сега, когато животът около нас се усложнява в геометрична прогресия, е очевидно, че човек винаги се ражда с чиста памет “Tabula Rasa” http://en.wikipedia.org/wiki/Tabula_Rasa...

..................


Извадка от книгата на проф. Столешников А.П.

"Чем наполнить организм?" Ню-Йорк 2011 год.

 

превод от руски: Григор Симов


 




Гласувай:
16



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28320035
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031