Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: mebele
Категория: Бизнес
Прочетен: 24975
Постинги: 8
Коментари: 3
Гласове: 8
Архив
Постинг
21.09.2016 14:36 - Хамалските услуги като бизнес, какво е да си хамалин?
Автор: mebele Категория: Бизнес   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2016 14:39


Страхотен бизнес! Вярно е ,че не ти се налага често да се местиш, както на пример да използваш услугите на маникюрист, но пък приходите които се генерират от едно преместване на покъщнината не са никак малко.

Имам близки на които съм разчитала за транспорт при логистичните ми хрумки, честно казано първият път бях малко изненадана от цените за този вид услуги, но в крайна сметка установих, че имат право. Според това какво ще премества човек и дали се нуждае от някакво почистване освен преместването, услугата е в състояние да глътне достатъчно много авоари. Ако обаче се налага мероприятието да бъде свършено бързо, то избора на добра фирма за хамалски услуги и почистване е правилният избор. Най-малкото хората с това се занимават от 15 години и знаят как да транспортират дадено нещо от точка А до точка Б без щети. Да не говорим, че повечето нормални фирми за хамалски услуги предлагат и професионална застраховка, така наречената застраховка трети лица!

В общия случай ако ангажирам близки и роднини, както се е случвало, то резултата също не ми допада кой знае колко. Трябват товарни коли, хора които да мъкнат, пък нещо чукнем някъде, то се щетоса и в крайна сметка съм изгубила моето и на още двама човека време от 4-5 дни, по няколко часа на ден. Да не говорим за нервите и пропуснатите ползи от това да използвам рационално времето си за лични или бизнес дела от които бих имала икономическа изгода.

Ясно е, че ако принтера от вкъщи трябва да отиде в офиса, няма да се обърна към транспортна фирма, но нека разгледаме следните примери:
  1. Преместване на музейни експонати (тежки и пипкави);
  2. Преместване на фирмен архив;
  3. Преместване на покъщнина - отиваме в нов апартамент, от стария трябва да се изнесе всичко и да се изчисти.
Средно едно преместване на покъщнина от една стая плюс почистването и струва около 90,00 лв. и става за около 3 - 4 часа ако е в същия град. Ако трябва да се мести музеен експонат който тежи 500 кг. от един град до друг или друга държава... много се радвам, че нямам музейни експонати за местене.

Да си хамалин не е лошо, тези хора са с голям опит и са изградили техники и методи които нам не са познати. Това са много трудолюбиви хора които са успяли да немерят начин по който да накарат работата да им се подчинява, а не те да робуват на същата. Точно в този момент е много важна организацията при едно преместване, планиране на време, маршрути, опаковане на покъщнината, превантивни мерки, в крайна сметка хората работят с личните ни вещи. От до тук написаното излиза, че за да си хамалин се изисква да работи и мозъка ти, а не само да можеш да мъкнеш тежко! След като тези хора успяват да подчинят работата и за това да вземат по 400,00 лв. за преместване на покъщнина от офис или апартамент за няколко часа, значи в този бизнес хляб има, но трябва да знаеш правилната рецепта за неговото месене.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031